En musikalsk sjekk
......................................................................................................................
JUBEL: Takken være en musikalsk gave fra Rygge-Vaaler Sparebank kan Mossekråkene Veterankorps og åtte andre mossekorps juble. Et flott initiativ fra en dynamisk lokalbank, sjeldent i våre dager. 

Vi slutter aldri å la oss imponere av Rygge-Vaaler Sparebank, som tross store utfordringer og ekspansjoner den siste tiden fortsetter å drysse deler av overskuddet ut over lokalsamfunnene der de opererer.


I helgen ble en rundhåndet sjekk på en kvart million kroner delt ut til korpsene i Moss under MFKs hjemmekamp mot HamKam.
Banksjef Per Ivar Snarberg i SpareBank1 i Moss gjorde pausen i kampen mer underholdende enn de to omgangene på gressmatta med å la Mossekråkene Veterankorps motta sjekken på vegne av sine korpsbrødre og -søstre i Moss.
Det er ikke bare frykten for en korpsløs 17. mai som får banken til å være mesén for musikkorpsene. Som Snarberg sier: Korpsene er noe langt mer enn 17. mai!


I det siste formannskapsmøtet i Moss før valget ble det delt ut midler med forholdsvis rund hånd til kor og korps. Det frivillige musikklivet i Moss blir ellers lett glemt nå som det offentlige skal ta seg av kulturopplæringen. Men foran valget løsnet politikerne litt på snippen, og fikk av det formodentlig følelsen av at nå, nå har vi virkelig gjort et krafttak.


Det er en langvarig nedprioritering av korps-bevegelsen som er en medvirkende årsak til at korpsene har minket drastisk både i antall og størrelse. En satsing på kultur må ikke bare bli dyrking av de åpenbare talentene.
For mye fokus på enerne vil sende mange ut over sidelinjen, og det er med kultur som med fotball: De som er best i dag, er ikke nødvendigvis best i morgen eller for den saks skyld neste år.


Derfor håper vi at mossepolitikerne mener noe med kultursatsing, og at Frp aldri får sjansen til å kutte ned på bevilgninger til voksenkultur, slik de har truet med.


Et tankekors er det at en lokal bank må gjøre det som politikerne skulle ha gjort, og/eller at politikerne tenker: Nå har jamen korpsene fått nok på en stund. Det vil i så fall bety at banken på en måte har gitt penger til kommunen, indirekte, og det var vel ikke akkurat meningen.

Foto KNUT ARNE HANSEN
Publisert i Moss Dagblad 10.10.2007.


Mossekråkene Veterankorps
SØNDAGSKONSERT: Mossekråkene Veterankorps er ett av totalt ni korps som søndag vil holde konsert i Parkteatret som en markering for pengegaven på 250.000 kroner fra SpareBank1. 
250.000 til mossekorpsene
Mossekråkene Veterankorps fikk seg kjempeoverraskelse i helgen. SpareBank1 Moss dukket opp med en stor sjekk.

- Det var en stor overraskelse, det betyr utrolig mye for oss. Og det er ikke minst veldig hyggelig at noen tenker på oss også, kan Ranveig Hansen i Mossekråkene Veterankorps fortelle.
- Det er kjempebra at noen støtter oss, og det er penger som kommer godt med, sier en strålende fornøyd Hansen.
Til ni korps


Pengene som ble delt ut skal fordeles på i alle fall ni mossekorps.
- Det er jo veldig bra for oss. Som voksenkorps får vi ikke noen driftsstøtte. Alle midlene vi har er jo dugnadsarbeid, legger hun til.


Hansen tror mye av pengene kommer til å gå med på opplæring og aspiranter.
- Opplæring koster penger. Det betyr veldig mye for økonomien til Mossekorpsene, kommenterer hun.
- Mer enn 17. mai


Lokalbanksjef i SpareBank1 Moss, Per Ivar Snarberg mener korpsene er mer enn bare 17. mai.
- For folk flest er korpsene bare 17. mai. Men det er faktisk mer enn det. Vi ønsker derfor å støtte musikkorpsene i byen, sier han til MD.
- Vi er selvfølgelig glade for å se korpsene i 17. mai-toget også, og vi vil fortsatt se korps i toget på nasjonaldagen, fortsetter Snarberg.


Kanskje den viktigste grunnen til at SpareBank1 Moss ønsker gi en så stor gave til mossekorpsene er på grunn av at de engasjerer så mange.
- Korps er en positiv ting. De engasjerer skoleungdom og godt voksne mennesker. Derfor ønsker vi å gi dem denne gaven, avslutter Snarberg.


Gleden i de åtte øvrige korpsene er nok vel så stor som hos Mossekråkene Veterankorps.

Av KNUT ARNE HANSEN
Publisert i Moss Dagblad 08.10.2007
Musikk fra 14 land

Mossekråkene skolekorps og Mossekråkene Veterankorps inviterer publikum på langtur i ettermiddag.

I konserten "En reise jorden rundt" tar de to korpsene publikum med på en musikalsk reise der stykker fra hele 14 land blir presentert.
Konserten har korpsene jobbet med hele seks måneder og selv gleder korpsdeltagerne seg stort til konserten.

Pressekontakt Trine Mathisen forteller at skolekorpset fremdeles har problemer med rekrutteringen av unge og ferske musikanter, og at de derfor håper å kunne friste noen nye korpsmedlemmer til å begynne ved å holde spennende konserter.

I fjor sommer arrangerte skolekorpset "tidenes kretsstevne" i Nesparken der hele 1000 musikanter og over 3000 publikummere var til stede.
Kveldens konsert er hovedsakelig i skolekorpsets tegn. Det er de som skal presentere musikk fra hele verden og som har med både drill og kostymer underveis.

Veterankorpset er derimot invitert til konserten og de kommer hovedsaklig til å spille egne stykker.

EVA NYHAUG
Publisert i Moss Avis, søndag 13. mars 2005
På musikalsk reise med Mossekråkene

"En reise jorden rundt" var tema for konserten, og korpsmusikkantene bød på konsert fra, ja, stort sett alle verdenshjørner. Faktisk ble de fremmøtte tatt med på en musikalsk reise der stykker fra hele 14 land ble presentert.

Selv om begge korpsene var med, var gårsdagens konsert hovedsakelig i skolekorpsets tegn. Det var de som presenterte den "internasjonale" musikken, og som bød på drill og kostymer. Veterankorpset spilte hovedsakelig sine egne stykker.

De to musikkorpsene har jobbet med å forberede konserten i hele seks måneder.
Som de fleste andre skolekorps sliter også Mossekråkene med rekrutteringen. De håper derfor at spennende konserter som gårsdagens "internasjonale" musikkreise skal lokke nye medlemmer til å begynne å spille.


ØYSTEIN S. PAULSEN (tekst og foto)
Publisert i Moss Avis, mandag 14. mars 2005
SOLISTER: Andreas Øgaard og Ida Elisabeth Bydal var blant mange solister da Mossekråkene skolekorps og Mossekråkene Veterankorps inviterte til konsert i går.
Web Page Maker, create your own web pages.