Festival 19. september 2009
..............................................................................................................
2009 er jubileumsår for Mossekråkene Veterankorps og i den forbindelse vil vi også prøve å arrangere amatørkorpsfestivalen igjen. Datoen er satt til Lørdag 19. september i Moss sentrum. Tradisjon tro vil det bli leker og muligheter for kjøp av mat og drikke. Følg med for fullt program når tiden nærmer seg.
Lenger ned på denne siden finner dere bilder osv. fra tidligere festivaler.

Avlyst !!
Det er kun 4 av 25 inviterte korps som har svart på invitasjonen.
Vi prøver igjen neste år :-)
2003 festivalen

Rundt 90 musikanter var samlet til amatørkorpsfestival i Moss i går.

- Mossekråkene er flinke til å arrangere. Dette ser vi fram til å være med på, sier Arne Martinsen fra Halden.
Moss Avis treffer Martinsen i gågaten. Mens storkorpset marsjerer taktfast gjennom gatene, har haldenseren funnet seg en skyggefull benk. Saksofonen får hvile, til fordel for en rullings.
- Dessuten har jeg problemer med det skarpe lyset. Jeg ser ikke notene, sier han lett unnskyldende.
Roser mossingene
Korpsmusikanten fra Halden gir mye ros til Mossekråkene Veterankorps for at de arrangerer festival.
- Jeg spiller i Blåsekompaniet fra Halden og vi har vært med hvert eneste år. Det er et stort pluss at mossekråkene gjør dette, men jeg synes vi var litt få i år. Vanligvis pleier festivalen å trekke nærmere 250 musikanter. I år er vi bare 90, men det har vel med himmelspretten og langfri å gjøre, funderer amatøren fra Halden og fortsetter:
- Det sosiale er minst like viktig som musikken. Og så er det veldig trivelig å spille i gågaten med masse folk ute.
Rekord
Etter marsjeringen gjennom byens gater, ble korpsmusikantene samlet på Basartaket til konserter, leker, konkurranser og sosialt samvær.
- Vi er nok best på det sosiale, mener Arne Martinsen. Han hevder at Blåsekompaniet for en tid tilbake var registrert i Guiness rekordbok:
- Vi hadde rekord i verdens lengste tone, veit du. Den var på 21 sekunder, eller noe sånt.

Publisert i Moss Avis, søndag 01. juni 2003
KJERSTI HALVORSEN GEIR HANSEN (foto)

Blide amatørmusikanter

Mossekråkene Veterankorps
PUST I BAKKEN: Arne Martinsen må ta seg en pust fra all marsjeringen.
Blåste regnet en lang marsj

Mossekråkene veterankorps har spilt under triveligere forhold, og så nok det lett ironiske i at de deltok under "Glade mai-dager i sentrum".

Regnet kom mer eller mindre vannrett mens veterankorpset gjorde seg klare ved kirken i går formiddag.
Bedre ble det ikke da de kom lengre opp i gågaten. Da gikk det over i sludd. Da var det nok flere som så det absurde i at det var "Glade mai-dager i sentrum" de deltok på.
Blåfrosne fingre gjorde så godt de bare kunne, og for det fåtallige publikummet hørtes fremførelsen helt grei ut, men det er nok en mager trøst i ruskeværet.
På grunn av de håpløse forholdene slapp Mossekråkene skolekorps å ta ferden gjennom byen denne lørdagen. De kommer nok sterkere tilbake senere i måneden.
Det var Byen vår Moss som var arrangører av de glade dagene, og det var ikke korpsenes skyld at mottoet "Vi gjør sentrum litt triveligere" ikke stemte denne dagen. Det var nok snarere værgudene.

Publisert i Moss Avis, søndag 04. mai 2003.
TORE ØSTVOLD (tekst og foto)
SURT: Som bildet viser var det ikke trivelig å være musikant i Mossekråkene veterankorps i går.
2002 festivalen

Det var Råde Musikkorps som vant hele Amatørkorps Festivalen i Moss i helgen. I konkurranse med ni korps fra Follo, Vestfold og Østfold.

I fjor ble det samme laget - med Kari Grønnerød, John Johannessen, Eileen Mykløy og Dagfinn Larsen - nummer tre. Årets seier ble sikret foran spilleglade kolleger fra Halden & Asak og Blåsekompaniet fra Halden.
Grønnerød spilte trombone, Johannessen trompet, Mykløy altsax og Larsen bass. Premieutdeling på Basartaket ble fulgt av korps fra Moss, Rygge, Råde, Våler, Gressvik, Halden, Ski og Horten. senere trådte Bayerkameratene i sving og underholdt til dans og grilling på sammested.

Det er Mossekråkenes veterankorps som står bak festivalen som i år ble arrangert for fjerde gang. Først og fremst handler det om å fremme musikkgleden, men det er også profesjonelle amatørkorps som viser seg frem. Lørdagens opptredener hadde høy standard.

Publisert i Moss Avis, søndag 26. mai 2002
Av Knut E. Johansen (tekst og foto)
Fra venstre Kari Grønnerød, John Johannessen og Eileen Mykløy. Dagfinn Larsen, som også var med på det seirende laget, var ikke tilstede da bildet ble tatt.


2002 festivalen

Med blank messing og en sort BH i fanen gjorde kvinnekorpset "Barmonien" seg bemerket under amatørkorpsfestivalen i Moss.

Bak festivalen sto Mossekråkene Veterankorps. De hadde fått med seg andre musikanter fra begge sider av Oslofjorden.
- Vi kommer fra Vestfold, forklarte jentene i "Barmonien". - De fleste av oss kommer fra Våle, Hoff og Holmestrand. Vi er et rent jentekorps med 21 deltakere. Men vi er ganske ferske og har bare fått øvd fem ganger før denne festivalen.
Men det gjorde ingen ting. Jentene i Barmonien ble lagt merke til de. Kanskje ikke så rart når fanen er preget av en varseltrekant med en sort BH i. Og når jentene i tillegg blåser i messingen, må det jo bli trivelig.
Og det var det i Gågaten på lørdag da Mossekråkene Veterankorps, Barmonien og Rød Jælpekorps marsjerte gjennom sentrum. Sistnevnte korps er for øvrig fra Fredrikstad, og med røde bereter satte de bokstavelig talt farve på byen.
Totalt 170 musikanter deltok da alle korpsene samlet seg til avmarsj fra Fossen litt senere. Deretter var det flere konserter ved Basarbygningen. Dermed ser det ut til at folkefesten i Moss bare fortsetter. For lørdagens festival var en flott oppfølger etter barnetoget for Martha og Ari - og kanskje fortsetter festen utover sommeren. Hvem vet?

Publisert i Moss Avis, søndag 26. mai 2002
Av Helge Warberg-Knoll og Geir Hansen (foto)
Jentene i Barmonien var veldig fornøyd med den nye fanen sin - og den vakte da også oppsikt.


- Vi synes det er dritkult å spille i korps, flirer brødrene med røyk i munnviken, store solbriller og trommestikker i nevene.
De driver til daglig baren og klubben Sin City, et sted som ikke akkurat er kjent for korpsmusikk, snarere tung og aggressiv rock. Begge har også vært knyttet til miljøet rundt Kråkereiret.

- Jeg har spilt i korps siden jeg var syv år gammel. Det er over 20 år med marsj, det, sier Svein Lauritzen. Sammen med broren Jørgen er han med i Mossekråkene Veterankorps og Frem Fra Glemselen.
Brødrene Lauritzen var med da veterankorpset arrangerte amatørkorpsstevne i Moss for tredje året på rad.
- Jeg har prøvd å slutte i fem år, forteller Svein.

Rett fra Sin City

Brødrene fnyser av påstander om at korps og korpsmusikk er reaksjonært og kjedelig.
- Korps er rocka, gliser brødrene som også spilte på 17. mai.
- Man må stå grytidlig for å være med?
- Det kommer an på om man legger seg natten i forveien, ler brødrene. Natt til 17. mai jobbet begge på Sin City. Etter å ha gjort opp kassa gikk de rett ut og marsjerte med Mossekråkene Veterankorps.
- Nasjonaldagen blir ikke den samme uten korpset, sier Lauritzen-brødrene.
- Hele familien har alltid vært engasjert i korps, og vi har egentlig aldri tenkt tanken på å kutte helt ut. Vi er med turer og sånt, og man treffer mange kule mennesker, mener Svein.
- Det låter helt jævlig noen ganger, men det er veldig sosialt. Det er rocka, flirer Jørgen.


Publisert i Moss Avis, søndag 27. mai 2001
Av Martin Jansen og Ole Kr. Trana (foto)
Rockere med takt

Svein (28) og Jørgen Lauritzen (29) er kjente navn i Moss' rockemiljø, men de tar gjerne en "Gammel Jegermarsj" også. - Korps er rock, sier Lauritzen-brødrene.
Web Page Maker, create your own web pages.